Doa Nabi Yusuf Untuk Melawan Godaan Berahi Wanita

Doa Nabi Yusuf Untuk Melawan Godaan Berahi Wanita

Doa ini dilafazkan oleh Nabi Yunus AS ketika menghadapi godaan dari Zulaikha. Doa ini tertulis dalam Surat Yunus ayat 33.

Wanita merupakan salah satu keindahan dunia. Suara mereka kedengaran indah dan merdu, juga tingkah laku mereka buat kaum Adam melayang.

Tetapi, jika tidak berhati-hati wanita bakal buat anda semua terjerumus ke dalam fitnah. Ramai lelaki tewas dan terjerat dalam kancah maksiat lantaran tidak dapat menahan godaan wanita.

Cuba baca dan hayati kisah Nabi Yusuf AS yang berusaha sekuat hati bertahan dan melawan godaan Zulaikha yang merupakan permaisuri raja mesir yang sangat cantik.

Zulaikha sempat menggoda Nabi Yusuf untuk melakukan perbuatan terkutuk lagi terlarang. Tetapi, Nabi Yusuf menolak godaan itu dan membuat Zulaikha marah.

Wanita itu lantas mengadu kepada raja dan memfitnah Nabi Yusuf. Kepada raja, Zulaikha mengatakan Nabi Yusuf hendak memperkosa dirinya, akibat dari tindakan Zulaikha ini Nabi Yusuf telah di sumbat ke dalam penjara istana.

Kisah Nabi Yusuf AS tertulis dalam Alquran. Saat berusaha melawan godaan wanita itu sekuat hati, Nabi Yusuf membaca doa yang akhirnya menyelamatkan dianya dari bahaya fitnah.

Doa tersebut terdapat dalam Surat Yusuf ayat 33. Berikut adalah lafaz doa tersebut:

” Robbii sijnu ahabbu ilayya mimmaa yad’uuna nii ilayhi wa illaa tashrif ‘annii kayda hunna ashbu ilayhinna wa akum minal jaahiliin.”

Artinya:

” Wahai Tuhanku, penjara lebih aku sukai daripada memenuhi ajakan mereka kepadaku. Dan jika Engkau hindarkan daripada tipu daya mereka, tentu aku akan cenderung untuk (memenuhi keinginan mereka) dan tentulah aku termasuk orang-orang yang bodoh.”

P/S: Kaum lelaki boleh amalkan doa ini supaya terhindar maksiat, kaum isteri pula tolong PAKSA suami anda hafal doa ini kalau tak mahu suami anda mabuk godaan wanita! wallahualam 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *