Dunia

Kadang Kadang Saya Bantu Tapi Kalau Dah Dekat Sebulan Aku Pun Meluat

Tidak ada siapa yang boleh menidakkan bakat serta kebolehan pelakon berbakat besar, Nabila Huda, dalam bidang lakonan. Walaupun sering dihujani pelbagai kntroversi yang mampu menjatuhkannya, namun ia bukanlah penanda aras penerimaan peminat. Ianya terbukti apabila anak penyanyi rock terkenal, Amy Search ini berjaya menambat hati peminat, sekali gus meletakkannya menggondol anugerah Pelakon Wanita Terbaik Drama…

Dunia

Krn takut malu, dihantarnya ibu kerumah org tua. Terduduk meraung2 si anak slps diari ibunya dibaca

Foto sekadar hiasan. Seringkali kita dengar, terdapat anak anak yang menghantar ibu bapa mereka ke rumah orang tua atas alasan tidak sanggup untuk menjaga. Dimanakah belas ehsan seorang anak yang tergamak ‘membuang’ orang tua mereka sendiri sedangkan sewaktu kecil, mereka ditatang bagai minyak yang penuh. Pernah tular sebelum ini, kisah dibawah dimana seorang anak perempuan…

Dunia

Kain tersngkut pada rantai, ibu dalam pantang dan byi jtuh terhmpas dari motorsikal

Kepada mereka yang menaiki motor, pastikan korang utamakan keselamatan terutamanya bagi kaum wanita sebab kain korang yang panjang tu boleh sebabkan kem4langan tau! Menerusi perkongsian di Facebook, satu kem4langan didakwa berlaku dekat depan SMK Sultan Abdullah, Chenderong Balai, Labu Kubung melibatkan seorang ibu yang baru bersalin dan bayi yang masih kecil. Kain tersangkut pada rantai,…

Dunia

“Kemtian pnagih yg dicemburui”. Banyaknya kesempatan yg diberiNya kpd Ali di pengakhiran hayatnya

Foto sekadar hiasan. Perkongsian lelaki ini mengenai kenalan terdekatnya yang meninggal dalam keadaan yang sungguh baik. Walaupun dirinya adalah penagih dan penghidap A1DS. Kehidupan lelaki ini yang semakin teruk semenjak kelahiran anak ke2 hingga terjerumus menjadi penagih. Keluar masuk pusat hingga isterinya memohon cerrai. Beberapa hari sebelum kemtiannya, lelaki ini mula mendapat ‘petanda’. Ikuti perkongsian…

Dunia

“Emak hramkan susu emak”. Serta merta si anak jatuh terjelopok. Lebihkan isteri, ibu diherdik sebegitu rupa

Balasan kepada mereka yang menderhaka kepada ibu itu pasti. Kisah dibawah ialah kisah lama yang pernah tular bertahun lepas. Dimana si anak telah melebihkan isteri dari ibunya. Hinggakan si ibu terkilan saat diherdik si anak. Saat si ibu, mengharamkan susunya, terus si anak mendapat balasan. Ikuti kisahnya dibawah. Hubungan nak dan ibu dingin Beberapa hari…

Dunia

Akel Zainal Bekas Gitaris Ukays Sah Terbnuh Di SYRlA

Bekas pemain gitar kumpulan rock terkenal 1990-an Ukays, Akel Zainal yang menyertai kumpulan miIitan sejak 2014 disahkan terbnuh pada awal tahun ini. Ketua Penolong Pengarah Bahagian Anti Pengg4nas (E8) Cawangan Khas Bukit Aman, Datuk Ayob Khan Mydin Pitchay telah memberitahu hal tersebut. Berdasarkan maklumat diterima pihak poIis, Wan Mohd Aquil Wan Zainal Abidin, 39, dan…

Dunia

Kerana jwapan ayah. Lps balik sekolah, anak gadisnya solat Zohor dan menggntung diri

Foto sekadar hiasan. Setiap ibu bapa impikan anak anak mereka berjaya dalam pelajaran. Bahkan bagi mereka yang berkemampuan, pasti akan menghantar anak mereka ke pusat tuisyen untuk menambah baik lagi tahap pendidikan anak. Menurut sumber, perkongsian dibawah adalah berdasarkan kisah benar yang berlaku. Seorang ibu datang berjumpa penulis untuk berkongsi kisah kehilangan anak perempuannya yang…

Dunia

HUKUM WANITA MENUTUP AURAT MELETAKKAN GAMBAR DI FACEBOOK

Nauzubillah min zalik Astaghfirullah hal azim Boleh sebenarnya. Wanita boleh letak gambar di facebook atau twitter dan sebagainya dengan syarat mestilah menutup aurat dan tidak bertabarruj iaitu bersolek secara berlebihan seperti yang diharuskan syarak 🙂 Tetapi gambar jangan besar ! Bukan apa, dikhuatiri dikhianati oleh orang lain. Zaman sekarang orang boleh edit gambar kita dengan…

Dunia

Slps 20 tahun tinggalkan isteri, suami pulang. Ternmpak lelaki lain bersama isteri

Sepasang pengantin baru yang sangat miskin tinggal di ladang yang kecil. Mereka ini masih muda. Pada suatu hari si suami membuat cadangan berikut kepada isterinya. “Sayang, saya akan meninggalkan rumah ini. Saya akan mengembara jauh, untuk mencari pekerjaan dan bekerja keras supaya dapat memberikan kamu kehidupan yang selesa yang selayaknya kamu dapat. Saya tidak tahu…