Dunia

“Sumph nak mvntah part minum d4rah tu” selera eks0tik! Makcik bertudung, atuk pakai kopiah jual sate uIar

KUNJUNGAN ke Indonesia memang tak sah jika tidak mencuba keenakan sajian asli yang menjadi trademark masyarakat di sana. Sebut sahaja ayam penyet, bakso, sate dan pelbagai lagi hidangan lain, sudah semestinya ia menjadi antara menu yang termasuk dalam senarai makanan ‘wajib’ untuk dicuba. Sebab tu ramai orang pesan, kalau travel ke Indonesia kena berhati-hati dalam bab makan, orang…

Dunia

“Keluarga perasan dia macam bagi isyarat” Gadis muda menemui ajaI ketika main funfair akibat terckik muntah sendiri

Keterujaan seorang gadis ketika menaiki permainan di sebuah taman tema bertukar tragedi apabila dia dilaporkan meninggal dunia akibat ‘tersedak’ muntah. Difahamkan, kejadian tersebut berlaku di daerah Avcilar, Turki, Istanbul. Menerusi laporan yang dipetik daripada Daily Star, gadis muda dikenali sebagai Zeynep Guynay, berusia 19 tahun dikatakan ‘tersedak’ muntahnya sendiri ketika menaiki sebuah permainan yang dipanggil…

Dunia

“PeIik tapi benar” tak jadi mer0mpak, dek kerana terg0da lihat kecantikkan kak janda

Gambar di atas sekadar hiasan Pelik tapi benar! Seorang pencurri di lndonesia dikatakan mengubah fikirannya untuk mencurri selepas ‘terg0da’ melihat kaki seorang j4nda yang menjadi mngsa ketika itu. Memetik Iaporan Tribun News, suspek, Tri Wahyudi Sutopo, 30, telah ditah4n oleh pihak poIis berikutan tind4kannya yang dipercayai cuba mencurri barangan milik seorang j4nda, G,23. Difahamkan svspek…

Dunia

Tak tahan lihat lbu sendiri semakin cantik, suami sanggup tinggalkan lstri demi hubungan terIarang

Seorang lelaki dari Michigan, Amerika Syarikat (AS) mengaku jatuh cinta dengan ibu kandungnya sendiri. Lebih mengejutkan apabila mengetahui ‘pasangan’ ini mengakui telah beberapa melakukan hubungan bebas. Memetik laporan The Mirror, lelaki yang dikenali dengan nama Ben Ford ini merupakan ank kandung Kim West. Hubungan terlarang tersebut terb0ngkar pada 2016 selepas 30 tahun Ben Ford dijadikan…

Dunia

[VIDEO] VirαI Detik LeIaki Buta Dapαt PengIihαtan Depαn Kaabαh. SubhanaIIah

SE0RANG lelaki tua menggemp4rkan jemaah yang berada berhampirannya apabila tiba-tiba berdiri sambil menjerit dan menangls, selepas s0lat asar di Makkah, keImarin. BeruIang kali lelaki tersebut meIaung kesyukuran kepada Allah SWT membuatkan semua 0rang tertarik untuk tahu apa yang sebenarnya berlaku lap0r Mynewshub. Ya Allah mataku sudah b0leh melihat, aku sudah b0leh melihat, Allahuakbar.. ratap lelaki…

Dunia

Vide0 : TuIar VIdeo JPJ ‘Esc0rt’ K0nvoi Mustang , Ini PnjeIasan DarIpada Pengarahnya

Jbatan Pengangkutan Jalan (JPJ) menjIaskan kehadlran knderaan milik jbatan itu semasa k0nvoi Kelab Mustang Malaysia ke Perlis pada Jumaat lalu hanyalah untuk memastlkan keIncaran aliran traflk. Pengarah JPJ Perlis, Fatimah Mohamed Ali Piah berkata, pihak pengnjur meminta jbatan itu membntu bagi memastikan tidak berlaku sebarang kessakan jalan raya yang menlmbulkan ketidaksIesaan kepada pengguna lain. “Semasa…

Dunia

Tanah Runtuh: Seorang Dilapor Maut, Sebuah Vellfire Juga Ditemui Dalam Timbunan Tanah

Susulan kejadian tanah runtuh di Jalan Simpang Pulai ke Cameron Highlands hari ini, seorang mangsa ditemukan maut akibat tertimbus dalam runtuhan, lapor Utusan. Jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Malaysia (JBPM) telah mengesahkan penemuan mangsa yang merupakan pemandu sebuah lori. Tidak jauh dari penemuan itu, kerja-kerja mencari dan menyelamat juga turut menemukan sebuah lagi kenderaan iaitu…

Dunia

[VIDEO]: Tindakan Annuar Musa ‘Rampas’ Trofi Piala Malaysia Dar1 Paulo Josue Bikin Penyok0ng KL City Geram

Belum reda isu mengenai tindakannya ‘mengimport’ pasukan gendang dari Kelantan, penasihat Kuala Lumpur City, Annuar Musa sekali lagi melakukan sesuatu yang mencetuskan kontroversi sehingga menimbulkan kemarahan penyokong kelab tersebut. Ianya berlaku ketika pemain KL City sedang rancak meraikan kejayaan mereka menoktahkan penantian 32 tahun untuk menjulang Piala Malaysia selepas menumpaskan ‘gergasi’ bola sepak tanah air…

Dunia

‘Kemaruk’ Bertiktok Setiap Jam, Suami Berang dan Rantai lsteri, Namun Akhirnya ini yg Berlaku

Aplikasi TikTok kini, menjadi tumpuan orang ramai dalam berkongsi video-video yang menarik kepada para pengikut mereka. Namun begitu, seorang wanita dikatakan telah dirantai oleh suaminya sendiri. Ia bagi mengelakkannya daripada terus menggunakan platfom tersebut. Lain macam! Menerusi laporan yang dipetik daripada Suarametro, wanita tersebut dipercayai sering bermain TikTok. Dan video tersebut telah dikongsikan oleh seorang…

Dunia

Lab0ratorium Di Chlna Ingin Bangkitkan Orang Yang Dah Matl

Jinan, China – Membangkitkan orang m4ti menjadi satu visi atau impi4n sebuah laboratorium di China. Metodenya adalah membekvkan badan manusia s4mpai nanti tiba saatnya teknologi dapat membangkitkan mer3ka kembal1. M3tode ini lazim disebut cryogenic, dan beber4pa lembaga mendalami bidang in1. Shandong Yinfeng Life Science Research Institute yang berlokasi di Jin4n, China adalah salah satunya, di…