Dunia

Remaja lempar kucing demi konten Tik T0k, menangis ketika ditahn p0Iis

Baru-baru ini vlral di media soslal video seorang remaja lelaki melemp4r seekor kuclng, mengvndang kemar4han netlzen yang mendes4k pihak berkuasa mengambil tindakan tegas terhadap remaja terbabit. Berdasarkan video Tik T0k tersebut, remaja lelaki berbaju putih melemp4r seekor kuclng tanpa sebarang rasa berslah, sambil dirakam oleh salah seorang rakannya. Sebelum terjatvh, kucing yang menjadi mngsa penganlayaan…

Dunia

Vide0 : Gara² Selalu Tak Habiskan Makanan, GADlS Ditinggalkan Kekasih Masa DATlNG

Kebiasaannya pasangan kekasih akan memilih pusat beli-belah untuk keluar dating. Dan lelaki yang akan berbelanja lebih sedikit untuk memenuhi kehendak teman wanita yang craving nak makan itu ini. Meskipun harga makanan di pusat beli-belah agak mahal. Namun lelaki biasanya tidak kisah untuk membelanjakan wang untuk yang tersayang. Tapi yang selalu menjadi masalah, perempuan selalu nak…

Dunia

Baru Sahaja Reda Isu Harimau Menangis, Kini Kekayaan Ayh tiri Neel0fa menjadi tanda tanya

Producer & Co-Founder Syarikat SCRUT, Aliff Ahmad membuat satu entri dalam halaman FB nya mengenai latar belakang bisnes ataupun sumber pendapatan orang ternama yang tular di Malaysia. Entri penuh: BAGAIMANA MEREKA JADI KAYA? Aku dilahirkan dengan minda skeptikal. Aku sentiasa skeptikal dengan segala data dan fakta umum yang lalu ke telinga aku. Apabila aku melanjutkan…

Dunia

Cik B Buat House Tour- Ada 11 Bilik Tidur, Surau, Bilik Karaoke & Lif

Usahawan muda yang juga seorang penyanyi Cik B menuruti permintaan pengikutnya untuk melakukan jelajah rumah atau house tour yang didiami bersama keluarga. Menerusi laman sosial Instagram, Cik B berkongsi ruangan-ruangan peribadi dan kawasan sekitar rumah yang dimiliki oleh ibunya, Datuk Seri Vida (DSV) untuk tatapan umum. “Sorry guys Cik B banyak merepek, kalau korang nak lagi house tour,…

Dunia

Faiz Roslan Tampak Lebih Yakin Dan Berani Dengan Penampilannya

Nama Faiz Roslan pernah mencetuskan kontrovversi di Malaysia pada suatu ketika dahulu. Malah dia sering mendapat teguran dari pendakwah bebas dan selebriti tempatan di atas kelakuannya yang dianggap mempermainkan agama. Walaubagaimanapun, kini tidak lagi kerap mencetuskan kontrovversi seperti dahulu. Nampaknya Faiz Roslan lebih selesa memuatnaik video  di laman TikTok. Kebanyakkan video yang dimuatnaik memaparkan penampilan yang agak…

Dunia

“Syg,ToIong BaIas Plss..” Suami Sempat Kirim Mesej Kepada lstri Sblm Kejadian Sriwijaya Air

Semalam kita dikej0tkan dengan berita terhempasnya pesawat komersial Sriwijaya Air. Terdahulu, pesawat terput0s hubungan selepas berlepas dari ibu kota Jakarta menuju ke Pontianak. Berita dari negara jiran Indonesia diterima dengan dukacita oleh rakyat Malaysia. Pastinya ini bukan berita yang kita mahu dengar pada permulaan tahun 2021. Dia yang berk0ngsi ciapan “From this to this” di…

Dunia

Gurauan Terakhir Seorang Rakan, Warganet K0ngsi Mesej Dengan Mngsa Tragls Sriwijaya Air

Semalam kita dikej0tkan dengan berita terhem.pasnya pesawat komersial Sriwijaya Air yang terput0s hubungan selepas berlepas dari ibu kota Jakarta menuju ke Pontianak. Berita dari negara jiran Indonesia diterima dengan dukacita oleh rakyat Malaysia, pastinya ini bukan berita yang kita mahu dengar pada permulaan tahun 2021. Dia yang berk0ngsi ciapan “From this to this” di laman…

Dunia

Vide0 : TuIar P0Iis Trapik Tumbux Padu ke Muka Penunggang Moto Shg Terjadi Sesuatu Kepadanya

“Tiga kali dia tumbuk muka saya, apa yang dia (anggota polis) nafikan itu adalah tidak benar. Sebaliknya dia sudah menumbuk saya dua kali sebelum video itu dirakam,” kata Muhammad Farhan Awang Kafli, 30. Muhammad Farhan berkata, ketika kejadian dia dalam perjalanan untuk menghantar isterinya ke tempat kerja sebelum melalui satu sekatan jalan raya (SJR). “Saya…

Dunia

KEBABlAN apakah yang sedang mer4suk? Servis tuk4r istri pula, Siap ada Group Faceb00k Lagi!

Lumrah manusia dijadikan tuhan berpasang-pasangan. Antara tujuan kahwin salah satunya adalah untuk menghalalkan apa yang h4r4m termasuklah dalam soal tuntutan s#ks. Namun lain pula jadinya bila dunia dah terlampau maju, mungkin boleh dikatakan dunia sudah sampai penghujungnya. Facebook page yang diberi nama Trending Viral Malaysia ada berkongsikan satu per4ngai terlajak pelik manusia akhir zaman. SERVIS…

Dunia

“Takde Rasa Apa² eh LeIaki Sentuh Camtu” – Vdeo Tarian Sakinah Dikritik Netizen

Pelakon Sharifah Nurul Sakinah Syed Abu Bakar Al-Khaired atau lebih dikenali dengan gelaran Sharifah Sakinah. Dia memang tidak asing lagi dengan pelbagai kontroversi hangat. Terdahulu, baru sahaja timbul isu dirinya dikaitkan sebagai perampas suami orang. Kini dia memuat naik sebuah video tarian yang membuatkan peminatnya berasa kurang senang. Pada kapsyen postingdi Instagram berkenaan, Sakinah menulis…