Hiburan

“Nasib tak keluar silat pulut” ramai puji tindakan Datuk Siti bila berdepan situasi cemas sebelum buat persembahan

Penyanyi nombor satu negara, Datuk Seri Siti Nurhaliza berdepan situasi c.emas apabila dirinya hampir bert.embung dengan seorang pramusaji yang membawa dulang bekas hidangan.

Siti Nurhaliza atau Siti Nurhaliza Tarudin, 43, memberitahu kej.adian tersebut berlaku sebelum membuat persembahan di sebuah hotel di ibu kota pada malam Sabtu.

Keja.dian sebelum masuk dewan. Terp.eranjat adik. Saya pun rasa adik pramusaji itu terperanjat tengok saya.

“Tetapi Alhamdulillah tiada apa-apa berlaku. Pinggan tidak p.ecah dan saya buat persembahan seperti biasa. Nasib baik saya tidak mela.tah kalau tidak sudah keluar silat pulut saya tau,” katanya.

Persembahan Istimewa

Pada satu temubual sebelum ini, Siti berkata dia teruja untuk menghiburkan kira-kira 450 orang peminatnya dalam kalangan Keluarga Malaysia, B40 yang terdiri daripada golongan berpendapatan rendah, ibu tunggal dan anak y.atim.

Saya bersyukur semua jualan meja dibuat untuk persembahan ini sudah dibeli Yayasan Metam.orphosis untuk mereka kongsikan dengan golongan B40 terpilih yang mungkin sudah lama teringin menyaksikan persembahan saya.

“Saya akan berusaha memberikan persembahan terbaik untuk menghiburkan mereka yang menjadi penonton istimewa saya pada malam itu nanti. Saya akan menyanyikan sebanyak 15 buah lagu yang berkisar kepada wanita dan inspirasi dalam tempoh 90 minit persembahan,” katanya.

Persembahan Queen Of The Night Siti Nurhaliza itu berlangsung pada 6 Ogos ini di Hotel Royale Chulan, Jalan Conlay, yang dibawakan penganjur p.rojek, Be DeParis.

Sementara itu, dalam sidang media sama, Presiden Yayasan Metam.orphosis, Datuk Razalif Mohamad Zain berkata, dia sudah lama memikirkan untuk membawa Siti menjayakan projek istimewa itu bagi menghiburkan golongan B40.

Katanya, Siti adalah penghibur terkenal dan nombor satu negara. Jadi, sudah semestinya ramai dalam kalangan rakyat di negara ini teringin dan mempunyai impian untuk menyaksikan persembahan beliau, tetapi ada yang kurang berkema.mpuan.

“Justeru, sebagai memastikan dreamcome true buat golongan berpendapatan rendah B40, maka kami dari Yayasan Metam.orphosis sentiasa mencari peluang dengan jalinan kerjasama menarik dan istimewa bersama Siti ini,” katanya.

Tarik Perhatian Peminat

Siti kongsikan keja.dian tersebut menerusi sebuah video yang dimuat naik ke Instagram.

Meskipun berdepan dengan keadaan yang tidak diduga, Siti dipuji kerana kekal dengan sikap profesional dan tetap meneruskan nyanyian seperti biasa meskipun hampir berlan.ggar dengan dulang berkenaan.

Sekadar Gambar Hiasan

Perkongsian itu kemudian mendapat perhatian daripada warganet termasuk golongan selebriti.

Nasib baik Datuk. Apa pun hormat Datuk tidak m.arah pekerja itu. Siap senyum lagi. Dia terkejut tengok Datuk Siti depan dia. Kalau saya pun terkejut.

“Dia terkejut dan terpegun nampak Datuk Siti. Depan mata saya pun begitu kalau jumpa Datuk Siti. Teringin nak tengok depan,” tulis netizen.

Sumber : m star

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *