Dunia

“PeIik tapi benar” tak jadi mer0mpak, dek kerana terg0da lihat kecantikkan kak janda

Gambar di atas sekadar hiasan

Pelik tapi benar! Seorang pencurri di lndonesia dikatakan mengubah fikirannya untuk mencurri selepas ‘terg0da’ melihat kaki seorang j4nda yang menjadi mngsa ketika itu.

Memetik Iaporan Tribun News, suspek, Tri Wahyudi Sutopo, 30, telah ditah4n oleh pihak poIis berikutan tind4kannya yang dipercayai cuba mencurri barangan milik seorang j4nda, G,23. Difahamkan svspek ketika itu bertind4k memasuki rumah mngsa bagi mencurri barangan kemas namun hasr4t tersebut bertvkar selepas melihat kaki mngsa.

Kejadian ini berlaku di rumah sewa mngsa pada Ahad yang lepas dan svspek sudah mengetahui wanita ini mempunyai barang kemas yang banyak. Svspek ketika itu bertind4k memanj4t dari atas rumah mngsa sebelum disedari oleh wanita yang ketika itu terdengarr bunyi dari bilik sebelah.

Bagaimanapun, svspek ketika itu bertind4k mengambil telefon bimbit serta barangan kemas berupa seutas rantai tangan milik mngsa. Namun, svspek akhirnya memuIangkan semula barangan yang diambil sebelum melarikan diri berikutan terg0da melihat kaki mngsa dan terdapat cubaan untuk merogoI wanita berkenaan.

SusuIan daripada insiden tersebut, mngsa mengaIami tr4uma yang tervk sebelum meIaporkan kepada pihak berku4sa.

Difahamkan m0tif svspek berbuat demikian adalah kerana faktor ekon0mi dan jika sabit kesaIahan dia boleh dikenakan hukvman penj4ra makslmum sembiIan tahun.

Sumber : Tribun News

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *