Hiburan

“Rupanya ada Hasrat Bob Lokman yang tak kesampaian” Dato Awie sendiri dedh buat ramai yang s3bak

Pernah berkhidmat membntu merangka perjalanan kumpulan Wings sekitar tahun 1980-an, penyanyi rock legenda Datuk Awie menyifatkan Allahyrham Bob Lokman sebagai seorang yang bercita-cita tinggi.

Bermula sebagai penjual buah tembikai, Bob Lokman mula mengikuti kumpulan Wings secara suka-suka pada satu ketika dahulu.

Jelas Awie, kebijaksanaan arwh bertutur dan berkomunikasi antara faktor yang menjadikan beliau sebagai pengurus Wings ketika itu.

“Bob adalah pemldato terbaik di sekolahnya jadi itu antara kelebihan dan kebolehan yang menjadikannya sebagai pengurus Wings ketika tahun 1980-an”

“Sebenarnya, Bob merupakan peniaga buah tembikai, namun beliau sering mengikut Wings membuat persembahan di beberapa tempat dan akhirnya mengatur perjalanan kerjaya kami”

“Mengenali beliau memang mempunyai cita-cita dan impian yang tinggi untuk berkhidmat kepada masyarakat. Pernah satu ketika, kami bersama-sama menjadi penceramah bebas di B4ling, Kedah”

“Bob ingin menjadi wakil rakyat untuk orang ramai. Antara hasratnya adalah untuk bertandlng,” kata Awie kepada Harian Metro. Mengimbas kembali personaliti dan karakter Bob, Awie menyifatkan arwh sebagai individu yang peri4ng”

“Malah, jenaka bersahajanya sering membuatkan rakan-rakan tidak kering gusi dengan kehadirannya”

“Ketika awal perkenalan dulu, kami tidak tahu beliau mempunyai kebolehan dalam bidang penulisan”

“Cuma karakternya yang periang membuatkan kami dekat dan mudah mesra”

“Ap4tah lagi, dengan wjah bersahaja namun membuatkan kita ketawa tidak kering gusi”

“Itu adalah momen yang diingati satu ketika dahulu ketika beliau bersama-sama Wings,” katanya.

Penulis lirik terkemuka tanah air yang juga pelakon terkenal, Bob Lokman, 58, mennggal dunia hari ini.

Difahamkan Bob Lokman atau nama sebenarnya, Mohd Hakim Lokman mennggal dunia di kampung halamannya di Kubang Kerian, Kelantan.

Terdahulu, penulis lirik itu dilap0rkan bergantvng ny4wa pada jantvng komblnasi b4teri iaitu alat bantvan jantvng, Implantable Aut0matic Cardiverter Defibrlator (IADC).

Sumber : mt / achikdia

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *