Hiburan

Sajjat sedih dan risau akan nasib rakyat MaIaysia bila dapat tahu perkara ini terjadi

Usahawan selebriti, Nur Sajat melah.irkan rasa kece.wa dan sed.ih apabila mendapat tahu bahawa har.ga ayam dijangka akan naik sementara sub.sidi minyak pula bakal diha.puskan di Malaysia.

Sajat menerusi kemas kini Insta.gram berkata, sungguhpun tidak layak untuk memberi k0men mengenai hal tersebut, namun, dia masih mempunyai keluarga, rakan-rakan dan pengikut di sini.

“Sedi.h mendengar bila ini kan terjadi pada mereka yang berada di Malaysia. Sajat sedar bukan Sajat layak untuk berkongsi hal-hal ini, mungkin ada yang akan cakap: ‘Sajat kenapa nak ambil pedu.li hal Malaysia, kau kan dah kat sana, jangan menyi.buk‘.

“Mungkin ada betul yang c0mments seperti itu untuk Sajat, siapalah Sajat untuk berkata-kata, kerana Sajat pun dah kat Australia.

“Tetapi Sajat masih ada keluarga, sahabat, kawan-kawan, sedara-mara, dan foll0wer-f0llower Sajat di sana. Setiap hari Sajat menerima DM message dari mereka di malaysia yang mereka nak mengikuti Sajat!

“Sajat rasa tak perlulah Sajat cerita lebih lanjut. Mungkin kerana ini lah mereka merayu pada Sajat nak berkerja atau mencari naf.kah lebih jika di berikan peluang,” katanya.

Sebab itu lah Sajat banyak bagi tips, atau nas.ihat.. kadang2 Sajat bagi tips, mungkin dalam keadaan lawak, atau bersahaja, antara NIL.AI WA.NG dan VA.LUE SESUATU (em.as,rumah,tanah).

Menerusi ruangan k0men, terdapat seorang pengikut yang mengucapkan terima kasih kerana masih memberi perha.tian kepada rakyat Malaysia sungguhpun dia kini sedang berada di luar negara.

“Terima kasih kerana masih ingat kami di Malaysia… kenapa lah jadi macam ni ya AIIah,” katanya.

Dalam pada itu, seorang net.izen turun menyatakan yang k0s sa.ra hidup di Australia juga kini semakin tinggi. Namun jawab Sajat: “Tetapi Australia bagi pertolongan pada rakyat, jika rakyat sini sa.kit, kena C0vid, kerajaan bagi AUS$750 (RM 2,286) setiap minggu,” katanya.

Ini kata-kata Sajat.

Terdahulu, menerusi lap0ran Astr0 Awani, Menteri Perda.gangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Datuk Seri Alexander Nanta Linggi memberitahu sub.sidi min.yak masak tul.en botol dua hingga lima kil0gram akan dima.nsuhkan bermula 1 Julai ini.

Sementara itu, Menteri Perta.nian dan Industri Makanan (MAFI), Datuk Seri Ronald Kiandee menjangkakan har.ga ayam ment.ah di pasaran akan mence.cah sehingga RM11 sekil0gram.

Menurut beliau, senari0 itu dijangka berlaku susulan kerajaan tidak lagi menguatku.asakan pelaksanaan harga sil.ing RM8.90 seperti yang diperkenalkan Februari lalu selain menarik balik pemberian sub.sidi RM1.40 yang diberi kepada pente.rnak ayam dibawah Ski.m Kawa.lan Ha.rga Mak.simum Keluarga Malaysia (SHMKM).

Sumber: Gem pak

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *