Semasa

SUV Bertembvng Dengan Bas,Tiga Beranak Mningg4I Dunia, Se0rang Lagi Par4h..

Tiga beranak m4.ut selepas kenderaan utiliti sukan (SUV) dinaiki mereka bertmbung dengan sebuah bas dalam kemaI4ngan di Kil0meter 25, Jalan Paka-Bandar Al Muktaffi Billah Shah, di sini, hari ini.

Dalam kemaI4ngan kira-kira 3.10 petang, mngsa Mohd Zuki Yusof, 44 , bersama isterinya, Nur Farraheeda Ali Khan, 41, ma.ut serta-mereta di tempat kejadian, manakala anak mereka Nasyeen Umayrai, 10, disahkan mningg4I dunia ketika dirwat di Klinik Kesihatan Ketengah Jaya, kira-kira 6.20 petang.

Se0rang lagi anak pasangan berkenaan, Damia Irdina, 13, pa.rah dan kini menerima rwatan di Hspital Dungun.

Mohd Zuki adalah Guru Besar Sek0lah Kebangsaan Ketengah Jaya 2, manakala isterinya pula Pembantu Tadbir di Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (Ketengah).

Kejadian dipercayai berlaku ketika keluarga terbabit dalam perjalanan pulang ke rumah mereka di Taman Bakti AMBS selepas membeli barangan dapur di Bandar Paka.

Ketua BaIai Bomba dan PenyeIamat (BBP) Bandar AMBS Zul Husni Abdul Rahman berkata, pihaknya menerima panggilan kece.m4san kira-kira 3.14 petang sebelum enam angg0ta bersama sebuah jentera dihantar ke l0kasi kejadian.

Menurutnya, sebaik tiba didapati kedua-dua anak mngsa sudah dikeluarkan 0rang ramai.

“Pamandu dan penumpang depan kenderaan itu terseplt di tempat duduk, dan pihak kami mengambil masa selama 15 minit sebelum berjaya mengeluarkannya.

“Kedua-dua pasangan itu disahkan mningg4I dunia di l0kasi, dan my4t mereka kemudian diserahkan kepada pihak p0Iis untuk tindakan lanjut,” katanya.

Sementara itu, Ketua PoIis Daerah Dungun Superintendan Baharudin Abdullah ketika dihubungi menges4hkan menerima Iap0ran berhubung kejadian dan ke$ disi.asat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.

Salam tkziah,sem0ga r0h mereka ditempatkan bersama 0rang yang s0leh. Al Fatihah.

Sumber: hm / cm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *