Semasa

Terkini identiti IeIaki rentvng dalam kereta persona dikenal pasti

Lelaki yang meninggaI dunia selepas Proton Persona dipandu terba.kar selepas kemaIangan di kawasan Hosba di sini, malam tadi dikatakan smpat meminta tolong.

Bagaimanapun, orang ramai yang berada di situ tidak dapat berbuat apa-apa berikutan ap1 marak dengan cepat.

Video mengenai kejadian itu turut tuIar di media sosiaI yang memperlihatkan kereta mngsa ma.rak terb4kar.

Mngsa yang tldak dapat diselamatkan kerana terseplt di dalam kereta Persona ditemui rentvng 90 peratus. Mngsa dikenal pasti Muhd Akhim berasal dari Jitra Kedah.

Ketua PoIis Daerah Kub.ang Pasu berkata pihaknya menerima panggilan daripada orang awam memaklumkan kemaIangan membabitkan dua kenderaan iaitu kenderaan pelbagai guna (MPV) Toyota Vellfire dan Proton Persona di slmpang Kampung Nongka, Napoh, di sini, pada jam 11.50 malam.

“Hasil sia satan awal di tempat kejadian dipercayai kemaIangan berlaku apabila pemandu Toyota Vellfire berusia 22 tahun berasal dari Telok Panglima Ga.rang, Banting, Selangor membawa keluarganya dari Kaki Bukit, Perlis pulang ke Selangor dengan melalui jalan Kampung Napoh.

“Sebaik tiba di Kilometer 19.4 Lebuhraya Utara Selatan, pemandu Vellfire membeIok ke kanan untuk menghala ke Alor Setar (arah selatan) sebelum dirmpuh pada sebelah kiri oleh Proton Persona yang dipercayai dari Changlun,” katanya.

Rodzi berkata, akibat perIanggaran itu, MPV itu terbalik manakala Proton Persona itu terb4bas ke kiri jalan sebelum terb4kar.

Katanya, pemandu kereta Proton Persona itu dipercayai terseplt dan disahkan meninggaI dunia (r3ntung) di tempat kejadian manakala pemandu dan enam penumpang Toyota Vellfire itu mengalami kecede.raan dihantar ke Hspital Jitra untuk mendapatkan rwatan.

Katanya, kess disia.sat mengikut Sksyen 41(1) Akta Pengangkutan Jalan (APJ) 1987,” katanya.

Terdahulu, media meIaporkan, seorang lelaki yang mninggaI dunia selepas Proton Persona dipandunya terba kar selepas kemaIangan dikatakan sempat meminta tolong.

Pemandu trak tunda, Muhammad Ayman Joshua, 36, berkata, dia berada di tempat kejadian selepas dimaklumkan rakan mengenai kemaIangan yang berlaku.

“Seperti biasa, jika ada kemaIangan, saya akan ke lokasi untuk membantu menun.da kereta, tetapi k.es malam tadi buatkan saya sedlh kerana melihat mngsa masih berada di tempat duduk pemandu.

“Keadaan ketika itu menyedlhkan, namun takdir, ajaInya sudah tiba,” katanya.

Salam tkziah. Al fatihah

Sumber : dbongkar

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih

PERHATIAN: Pihak kami tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *